Blogger Widgets

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ε.Ε προς Τουρκία : "Σταματήστε να βομβαρδίζετε εικονικά τα ελληνικά νησιά"


Αν οι "νταβατζηδες" μας Ευρωπαίοι το λένε για τα μάτια του κόσμου,προεκλογικό κολπάκι θα΄ναι.Αν από την άλλη το λένε και το εννοούν,τότε ακόμη και ο πιο ηλίθιος άνθρωπος θα καταλάβαινε οτί το κάνουν,για να διαφυλάξουν την περιουσία τους,αφού η Ελλάδα μας,έχει ξεπουληθεί σε δαύτους.Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε από την Τουρκία την απόσυρση του casus belli κατά της Ελλάδας, ενώ καλεί την Άγκυρα να σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά.
Η Ευρώπη κατακρίνει την άρνηση της Τουρκίας μίας χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην Ένωση να αποσύρει την απειλή του casus belli κατά της Ελλάδα και δικαιώνει για μία ακόμα φορά τις θέσεις της Ελλάδας απέναντι στο διεθνές δίκαιο.
Η έκθεση κόλαφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία επαναλαμβάνει, όπως και πέρσι, τη ρητή υποχρέωση της Τουρκίας να υπογράψει και να κυρώσει, την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)........


Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Το πρόβλημα ασφαλείας της Ελλάδας επαναφέρει στο διεθνές προσκήνιο το ζήτημα των απαράδεκτων και αβάσιμων τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο. Όσον αφορά την Κύπρο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Τουρκία να πράξει το αυτονόητο δηλαδή να σεβαστεί την υπογραφή της και να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, προχωρώντας άμεσα στην πλήρη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας.........

Επιπρόσθετα το ευρωπαϊκό ψήφισμα υπεραμύνεται των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και των συμφωνιών που συνάπτει εντός της Αποκλειστικής της Οικονομικής Ζώνης.

Το ψήφισμα αυτό αναμφισβήτητα αποτελεί δικαίωση των ελληνικών και των κυπριακών θέσεων και απομένει να δούμε την τουρκική απάντηση η οποία  θα κωδικοποιήσει τις διεκδικήσεις της γειτονικής χώρας όχι μόνο στις θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου αλλά και στις χερσαίες όπως αυτές έχουν εκφραστεί με την αμφισβήτηση της ελληνικότητας των νήσων Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home