Blogger Widgets

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«Μπορούμε και μόνοι μας!»


ΤΡΙΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ NEWSBOMB
Στο γ' μέρος του «newsbomb “political x-ray” by alco» (Απριλίου) οι Ελληνες δηλώνουν ξεκάθαρα ότι, μεταξύ των ισχυρών του πλανήτη, προτιμούν τους Ρώσους.
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ
Ενας στους τρεις Ελληνες έχει βαρεθεί να ακούει για ξένους πατρόνες. Εχει απογοητευτεί από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των διεθνών συμμαχιών της χώρας μας με τους ισχυρούς του πλανήτη. Και δηλώνει, στο newsbomb political x-ray by alco, ότι θέλει να δει την Ελλάδα να ακολουθεί αυτόνομη πορεία, χωρίς εξαρτήσεις και συμμάχους..........

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η διαπίστωση της μεγάλης δημοσκόπησης της alco για λογαριασμό του newsbomb.gr ότι, μετά την επιλογή της αυτόνομης πορείας, περισσότεροι Ελληνες θα προτιμούσαν για σύμμαχό μας τη Ρωσία. Και, μάλιστα, με διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Ρωσία επιλέγει το 29% των ερωτηθέντων και έπονται οι ΗΠΑ με λιγότερο από το μισό ποσοστό (14%)! Ευρήματα, που δηλώνουν την απογοήτευση των Ελλήνων από τις ΗΠΑ που, παραδοσιακά, έχουν προβληθεί ως ο ιδανικός εταίρος για τη χώρα μας και την αναζήτηση άλλων επιλογών, που ενδεχομένως αποδειχθούν προσφορότερες για την Ελλάδα. Βέβαια, και η προσπάθεια Καραμανλή για προσέγγιση με τη Μόσχα ουδέποτε ευδοκίμησε –και, μάλιστα, ο διάδοχός του, Γ. Παπανδρέου επέλεξε να τη ρίξει στα βράχια πριν καν ακόμη αναλάβει πρωθυπουργός- φαίνεται, όμως, ότι ο ελληνικός λαός θεωρεί ότι δεν επενδύσαμε επαρκώς στην οικοδόμηση σχέσεων με τη Ρωσία και πως υπάρχουν ακόμη περιθώρια. Τελευταία επιλογή, η Γερμανία με 7%.
Ισως και με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, οι Ελληνες να θυμήθηκαν τα λόγια του Κολοκοτρώνη «Ελληνες ό,τι κάμωμεν, θα το κάμωμεν μονάχοι!» (εξάλλου, τους τα υπενθύμισε και ο Χ. Λαζαρόπουλος σε πρόσφατο άρθρο του στο newsbomb.gr).


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ:

ALCO (ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Ε.Σ.Ρ. 12)

ΕΝΤΟΛΕΑΣ:

NEWSBOMB.GR

ΤΥΠΟΣ:

ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΩΜΕΝΩΝ)

ΔΕΙΓΜΑ:

1.000 ΑΤΟΜΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ:

TYXAIA, ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ

ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ:

ΦΥΛΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

ΧΡΟΝΟΣ:

20 - 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και επαγγελματικής πρακτικής του ΣΕΔΕΑ.



NEWSBOMB.GR & ALCO: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «POLITICAL X-RAY»

Με τη δημοσίευση της σημερινής δημοσκόπησης, το newsbomb.gr και η εταιρεία δημοσκοπήσεων alco εγκαινιάζουν μια μεγάλη συνεργασία. Πιστό στη δέσμευσή του να φέρνει τη φωνή του Ελληνα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, το newsbomb.gr συνεργάζεται με μια από τις παλιότερες και πλέον αξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων, την alco, η οποία θα διενεργεί κάθε μήνα μια έρευνα κοινής γνώμης αποκλειστικά για λογαριασμό του ενημερωτικού portal που εσείς έχετε φέρει στην κορυφή.

Το newsbomb.gr «political x-ray» by alco θα κάνει -κάθε μήνα- τη φωνή του Ελληνα, πρωτοσέλιδο. Θα καταγράφει, με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, τη δική σου φωνή και θα στέλνει τα δικά σου μηνύματα προς την εξουσία και προς πάσα κατεύθυνση. Χωρίς «στρογγυλεμένες» ερωτήσεις, όπως τα συζητάμε μεταξύ μας στο δρόμο, αλλά κανείς δεν τολμάει να τα γράψει. Για να μη μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τη δικαιολογία «δεν ήξερα, δεν άκουσα».

Το newsbomb.gr «political x-ray» by alco θα δημιουργήσει, κάθε μήνα που περνάει, ένα πολύτιμο αρχείο, στο οποίο θα καταγράφονται οι απόψεις του ελληνικού λαού για τα πάντα και τους πάντες.

Ραντεβού. Εδώ. Κάθε μήνα. Κάθε μέρα. Για να μαθαίνεις αμέσως ό,τι σκάει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home