Blogger Widgets

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ


Eπιστήμονες που μελετούν εικόνες που έστειλε το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA ανακάλυψαν αντικείμενα μεγέθους μισού μιλίου ( χιλιομέτρου ) τα οποία διαπερνούν τμήματα του δακτυλίου F του Κρόνου, αφήνοντας πίσω τους λαμπερά ίχνη. Αυτά τα αντικείμενα στον δακτύλιο , που οι επιστήμονες αποκαλούν “μίνι-τζετς” συμπληρώνουν ένα χαμένο κρίκο στην ιστορία για την περίεργη συμπεριφορά του δακτυλίου F.




 “Νομίζω ότι ο δακτύλιος F είναι το πιο περίεργο δαχτυλίδι του Κρόνου, και τα τελευταία αποτελέσματα του Cassini δείχνουν πώς ο δακτύλιος F είναι ακόμα πιο δυναμικός από ό, τι έχουμε σκεφτεί ποτέ,» δήλωσε ο Carl Murray, μέλος της ομάδας απεικόνισης στο Queen Mary University of London, Αγγλία. «Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι η περιοχή του δακτύλιου F είναι σαν ένας πολύβουος ζωολογικός κήπος αντικειμένων που έχουν μήκος από από μισό μίλι και πάνω αλλά και φεγγάρια, όπως ο Προμηθέας , μεγέθους 100 μιλίων που δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι σχετικά μεγάλα αντικείμενα, όπως ο Προμηθέας ( 92 μίλια, ή 148 χιλιόμετρα) μπορούν να δημιουργήσουν κανάλια, κυματισμούς και χιονόμπαλες στο δαχτυλίδι F. Αλλά οι επιστήμονες δεν ήξεραν τι συνέβη σε αυτές τις χιονόμπαλες μετά την δημιουργία τους δήλωσε ο Μάρεϊ. Κάποιες σίγουρα διαλύθηκαν από συγκρούσεις ή παλιρροιακές δυνάμεις σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο, αλλά τώρα οι επιστήμονες έχουν αποδείξεις ότι ορισμένες από τις μικρότερες έχουν επιβιώσει, και ότι μάλιστα ακολουθούν δικές τους, διαφορετικές τροχιές μέσα από τον δακτύλιο F . Ο δακτύλιος F ελέγχεται από δύο μικροσκοπικά φεγγάρια, τον Προμηθέα και την Πανδώρα, τα οποία κινούνται μέσα και έξω από τον εξωτερικό δακτύλιο. Μερικές φορές αυτά τα φεγγάρια διαταράσσουν το δαχτυλίδι, δημιουργώντας κανάλια και χιονόμπαλες. Τώρα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μερικές από αυτές τις χιονόμπαλες (;) επιβιώνουν για να γίνουν τα περίεργα αντικείμενα που δημιουργούν νέες τρύπες στο δαχτυλίδι.

 (Aναφορές :



 Τα περίεργα αντικείμενα στους δακτυλίους του Κρόνου είναι αγαπημένο θέμα πολλών ερευνητών και έχουν αναφερθεί κατά καιρούς πολλά σχετικά με την ύπαρξη τεράστιων διαστημικών σκαφών στην περιοχή αυτή . Ανάμεσα στα καλύτερα βίντεο είναι και οι αποκαλύψεις του πρώην υψηλόβαθμου Αμερικανού στρατιωτικού Bob Dean στην διάσκεψη της Βαρκελώνης του Project Camelot .Στην διάσκεψη αυτή ανέφερε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα ,μεταξύ των οποίων και για τεράστια διαστημικά σκάφη που σταθμεύουν στον Κρόνο εκμεταλλευόμενα την πληθώρα πρώτων υλών που υπάρχουν εκεί. Πρόκειται για μια σειρά από βίντεο με μεγάλο ενδιαφέρον για τους ερευνητές και φίλους του είδους.

 

ΠΗΓΗ: thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home