Blogger Widgets

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Το FBI παρακολουθεί επίσημα τη δραστηριότητα μας στο Διαδίκτυο (Βίντεο)



Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, το FBI έχει δημιουργήσει ένα νέο τμήμα με την ονομασία National Domestic Communications Assistance Center (NDCAC), το οποίο θα ασχολείται..αποκλειστικά με την παρακολούθηση της δραστηριότητας μας στο Διαδίκτυο.


Πιο συγκεκριμένα, βασικές αρμοδιότητες του NDCAC θα είναι να κατασκοπεύει τις συνομιλίες μας στο Skype και στα κοινωνικά δίκτυα, να αναλύει τα traffic data του Internet και να αναπτύσσει νέα προηγμένα συστήματα παρακολούθησης.

Θυμίζουμε ότι παλαιότερα το FBI είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις του να παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών στα social networks για την πρόβλεψη ενδεχόμενων μελλοντικών εγκλημάτων, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι τελείως διαφορετικό.

Ο λόγος είναι ότι τα συλλεχθέντα δεδομένα δε θα χρησιμοποιούνται για τις έρευνες του ίδιου του FBI αλλά για τη διευκόλυνση της παρακολούθησης των χρηστών από άλλες υπηρεσίες του αμερικανικού κράτους. Σύμφωνα με δήλωση του FBI:

“Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το NDCAC δε θα είναι υπεύθυνο για ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις από δικαστικές εντολές και δε θα παίζει κανένα απολύτως ρόλο στις έρευνες. Θα παρέχει απλά τεχνική υποστήριξη στα αιτήματα άλλων υπηρεσιών. “


thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home