Blogger Widgets

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Tουρκικό πλοίο ηλεκτρονικής κατασκοπείας κατέγραψε όλες τις πυραυλικές δοκιμές!



Το πλοίο ηλεκτρονικής παρακολούθησης A-588 ÇANDARLI (πρώην Kane T-AGS 27) κλάσης Silas Bent του τουρκικού Στόλου, από τα ξημερώματα σήμερα κατέγραφε όλες τις φάσεις της "πυραυλικής καταιγίδας" της Αεροπορίας και του Ναυτικού στο Πεδίο Βολής Κρήτης, σύμφωνα με απόλτα έγκυρες πηγές της Διακλαδικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας.....

Το σκάδφος, που είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου εντάχθηε στην δύναμη του τουρκικού Ναυτικού το 2011 και κατέγραψε τόσο τις βολές των βλημάτων επιφανείας-επιφανείας, όσο και την αναχαιτίση από τον Sea Sparrow.

Το πλοίο μήκους 87 μέτρων πλάτους 14,6 μέτρων και εκτοπίσματος 2743 τόνων αποτελεί ένα από τα τρία πλοία συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών. 

Το A-588 ÇANDARLI έχει επισκεφτεί και άλλη φορά τις ελληνικές ακτές για την συλλογή πληροφοριών και πιο συγκεκριμένα στις 20 Ιανουαρίου 2008 είχε φθάσει 7 μίλια ανοιχτά της Κύμης όπου υπάρχει μία μονάδα αντιαεροπορικών βλημάτων I-HAWK με ενεργοποιημένους τους αισθητήρες του.

Η παρουσία του πλοίου στην περιοχή αποσκοπούσε στον εντοπισμό της συχνότητας και τον τρόπο λειτουργίας του ημιενεργού ραντάρ του βλήματος RIM-7 Sea Sparrow, των ραντάρ MM-38 Exocet και 
AM-39 Exocet Block II που χρησιμοποιήθηκαν σήμερα.

Η παρουσία αυτών των πλοίων στις ελληνικές θάλασσες αποτελεί μία ακόμη απόδειξη του συστηματικού 
τρόπου με τον οποίο εργάζεται το τουρκικό Ναυτικό για την συλλογή καταγραφή και αξιολόγηση των συστημάτων του ΠΝ αλλά και του συνόλου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρακτικές σαν και αυτές δεν πραγματοποιούνται από φιλικές ναυτικές δυνάμεις αλλά από χώρες με εχθρικές προθέσεις αφού η καταγραφή του ηλεκτρονικού στίγματος των συστημάτων του αντιπάλου αποτελεί βασικό στοιχείο του σχεδιασμού επίθεσης μίας στρατιωτικής δύναμης.



Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home