Blogger Widgets

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τράπεζα παρακράτησε τα χρήματα Πατρινού από το ταμείο ανεργίας


Το ανθρώπινο πρόσωπό της εξάντλησε στην περίπτωση ενός μακροχρόνια άνεργου πατρινού η Εθνική τράπεζα η οποία προχώρησε στην κατακράτηση των χρημάτων που... κατατέθηκαν από το ταμείο ανεργίας, λόγω χρέους.



Η τράπεζα κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας – για ποσό έως 600 απαγορεύεται ρητά η κατακράτησή του – δέσμευσε τα χρήματα του άνεργου συμπολίτη, ο οποίος αναγκάστηκε να καταφύγει στη δικαιοσύνη.

Το «αστείο» στην υπόθεσή είναι, πως η τράπεζα όταν πλησίασε η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης προχώρησε σε αποδέσμευση του ποσού που είχε κατακρατήσει.

Η κίνηση αυτή δεν αποτέλεσε δείγμα μεταμέλειας αλλά έγινε με δεδομένη την εκτίμηση που υπήρχε πως ο άνεργος πατρινός θα δικαιωνόταν και μπροστά στον κίνδυνο η απόφαση αυτή να αποτελέσει νομικό δεδικασμένο τσ χρήματα αποδεσμέυθηκαν.

Οι αυθαίρετες πράξεις και αποφάσεις των τραπεζών σε βάρος πατρινών πελατών τους από τις τράπεζες δεν έχει τελειωμό καθώς την ίδια ώρα δεκάδες πελάτες της Alpha Bank στην περιοχή βρίσκονται αντιμέτωποι με «πέναλτι» από 2 έως 4 € για κάθε ειδοποίηση της τράπεζας προς αυτούς στους οποίους γνωστοποιείται ότι έχουν καθυστερήσει την καταβολή της δόσης τους.

Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιπτώσεις στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή έχει βγει εκτός ελέγχου με τις πράξεις αυθαιρεσίας να μην έχουν τελειωμό. Τελευταίο κρούσμα αυθαιρεσίας σε βάρος πατρινού δανειολήπτη, η χρέωση του με ποσό 60€ για την έγγραφη απάντηση που του έστειλε η τράπεζα μετά την κατάθεση αιτήματος για ρύθμιση του χρέους του, επικαλούμενος το νόμο Κατσέλη!

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα κ. Νικολαδάκης έκανε λόγω για μπαράζ παράνομων και αυθαίρετων πράξεων οι οποίες σε ότι αφορά ειδικά περιπτώσεις στην περιοχή τυγχάνουν ασυλίας λόγω της αδιαφορίας εκ μέρους της Γ.Γ. Καταναλωτή.

patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home