Blogger Widgets

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Κρήτη:Συνελήφθησαν 2 άτομα για την πυρκαγιά στη Βιάννο


Ένας κτηνοτρόφος και ένας υπάλληλός του συνελήφθησαν ως ύποπτοι  για εμπρησμό στη Βιάννο Ηρακλείου, σήμερα από τις αρχές.



Ο ύποπτος για εμπρησμό κτηνοτρόφος εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, από το πλήρωμα πυροσβεστικού ελικοπτέρου που τον είδε να φεύγει μ’ ένα μαύρο αυτοκίνητο από σημείο όπου εκδηλωνόταν πυρκαγιά. Οι πιλότοι που κατέβηκαν χαμηλά και πήραν τα στοιχεία του οχήματος ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία που τον συνέλαβε.


Στο μεταξύ, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και αυτή την ώρα επιχειρούν 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα, 60 άνδρες με 25 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, 50 μέλη πεζοπόρων τμημάτων -μεταξύ αυτών 30 άνδρες από τη Θεσσαλονίκη- και οι κάτοικοι της περιοχής, που συνδράμουν με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους.

Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η φωτιά είναι τεράστια. Έχουν καεί χιλιάδες ελαιόδεντρα, αιγοπρόβατα, μέλισσες, αρδευτικά δίκτυα και υποδομές.

Επίσης, υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση χωριών της περιοχής και με την επικοινωνία, ενώ έχουν καταγραφεί ζημιές και σε κατοικίες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home