Blogger Widgets

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τελικά οι Γερμανοί είχαν προβλέψει το …4ο Ράιχ από το 45΄


Τελικά τα όσα ζούμε στις μέρες μας είναι απλά ένα άθροισμα συμπτώσεων  και αποτέλεσμα κακής πολιτικής μόνο, ή είναι το υπέρτατο σχέδιο επιστροφής και αναγέννησης από τις στάχτες ενός κεκαλυμμένου Ράιχ;



O ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ  εξαπέλυσε επίθεση στη Γερμανία, κατηγορώντας την για διχαστικές πρακτικές που απειλούν τη συνοχή της ζώνης του ευρώ και εξυπηρετούν μικροπολιτικές πρακτικές ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών το 2013. Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων από τη συνέντευξη του προέδρου του Eurogroup η οποία δημοσιεύτηκε χθες στη «Sueddeutsche Zeitung» όπου δηλώνει χαρακτηριστικά πως η Γερμανία μεταχειρίζεται την ευρωζώνη σαν «υποκατάστημά της»… για να έρθει μετά στη συνέχεια όμως να υποστηρίξει ως διάδοχη  επιλογή για την θέση του, τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε.

Το 1995, πολύ πριν συμβεί οτιδήποτε και ενώ όλα έμοιαζαν αθώα στην Ε.Ε, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αναδημοσίευσε ένα άρθρο 66 ετών, δηλαδή του 1945, αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου. Στο άρθρο, ένας Ελβετός δημοσιογράφος ρωτάει ανώτατο αξιωματούχο της Καγκελαρίας, σχετικά με την πορεία της χώρας του μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη. Η ερώτηση έχει ως εξής: «Και τώρα τί σκοπεύετε να κάνετε; Νικηθήκατε. Ο κόσμος σας μισεί. Δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτά που κάνατε. Πώς θα ορθοποδήσετε ξανά ως έθνος;». Η απάντηση …μοιάζει στα πιο αθώα αυτιά ..προφητική και στα πιο υποψιασμένα αγγίζει την συνωμοσία! «Οι λαοί ξεχνούν γρήγορα. Αυτή είναι εξάλλου και η διαφορά τους από ένα έθνος που θυμάται, όπως η ανώτερη φυλή των Γερμανών. Τα χρήματα που θα δοθούν για την ανοικοδόμηση της Γερμανίας θα είναι πολλά, θα έρθουν να δουλέψουν για μας και αυτοί που μέχρι τώρα πολέμησαν εναντίον μας. Είμαστε μια φυλή εργατική, που θα ξαναδημιουργήσει την ισχυρή, ενωμένη Γερμανία. Θα δείτε ότι θα γίνουμε η ισχυρότερη οικονομικά χώρα. Και τότε ο Γκέμπελς θα μπορέσει να σηκωθεί από τον τάφο του και να αναφωνήσει: Και όμως νικήσαμε!»

Ήταν απλά οι φρούδες ελπίδες ενός Ναζί με τον μανδύα του δήθεν ξαφνικά δημοκράτη Γερμανού και συμμάχου της Αμερικής, ήταν απλά μία συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σε Ελβετικό έντυπο εκείνη την εποχή, για να πουλήσει μερικά φύλλα παραπάνω, ή είναι η εμμονή ενός Έθνους τελικά να κυριαρχήσει έναντι των άλλων Εθνών της Ευρώπης εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα; Αυτή τη φορά η διαφορά είναι ότι τα δάνεια και οι εγγυήσεις παίρνουν τον ρόλο των Stukas και εφορμούν στα κεφάλια των αδυνάτων της Ευρώπης. Αυτή τη φορά η διαφορά είναι ότι το αίμα ρέει άφθονο στα πεζούλια αλλά κανείς δεν το βλέπει γιατί δεν ακούει προηγουμένως πολυβόλα να κροταλίζουν! Αυτή τη φορά ίσως το …4ο Ράιχ να τα καταφέρει απλά, γιατί η Ευρώπη κουράστηκε να προνοεί και ίσως απλά παραδόθηκε αμαχητί μέσα στο ίδιο της το επίπλαστο σενάριο της δήθεν ένωσης. Αυτή η φορά ίσως και να είναι η τελευταία τους …και η τελευταία μας ίσως πάλι και να είναι …απλά μία υπερβολή!

Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα! Απλά για την ιστορία το 1938 στην Συμφωνία του Μονάχου, ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Νέβιλ Τσάμπερλαιν πίστευε, ότι δεν χρειαζόταν να επιβληθεί περιορισμός στους εξοπλισμούς του Χίτλερ, από τις διαβεβαιώσεις και μόνο που του παρείχε. Σύντομα, η Τσεχοσλοβακία υπέστη τις συνέπειες …και πάλι οι Ευρωπαίοι φάνηκαν ..να μην πιστεύουν, ότι οι ιμπεριαλιστικές βλέψεις του Φύρερ θα συνεχιστούν. Μέσα σε λίγους μήνες η Ευρώπη υπέστη τις συνέπειες και ουσιαστικά, ήταν αποτέλεσμα πρωτίστως του μη έγκαιρου περιορισμού μίας χώρας, στην οποία λίγα χρόνια πριν είχαν επιβληθεί κυρώσεις για το ..αιματοκύλισμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου! Απλά ίσως η ιστορία έχει την ιδιοτροπία να επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, ειδικά για τους λαούς που την λησμονούν! Και στην ..Ευρώπη λησμονούμε!



Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home