Blogger Widgets

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΚΙΝΑ: ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

Οι Κινέζοι αστρονόμοι ψάχνουν ενεργά για άλλους πλανήτες σαν τη Γη με έρευνα μέσα στην Ανταρκτική, όπως πιστεύουν οι προσπάθειες αναζήτησης για ένα επιπλέον-ηλιακό πλανήτη με ζωή σύντομα θα ανταμειφθούν. "Είναι πολύ πιθανό ότι ανθρώπινα όντα θα μπορούσαν να έχουν βρει ένα τέτοιο πλανήτη τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Wang Lifan, διευθυντής του Κέντρου για την κινεζική Αστρονομία Ανταρκτικής.



"Πλανήτες ενδέχεται να υπάρχουν στο Γαλαξία μας, με μια δυνατή απόσταση χιλιάδων ετών φωτός από εμάς." Κινέζοι αστρονόμοι εγκατέστησαν το πρώτο από τα τρία τηλεσκόπια Έρευνας της Ανταρκτικής (AST3-1) στο Dome Argus , που βρίσκεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο στην ήπειρο της Ανταρκτικής , στις αρχές του έτους.

Μια από τις πρωταρχικές αποστολές τους είναι να ψάξουν για εξωηλιακούς πλανήτες κατάλληλους για ζωή. "Η Ανταρκτική έχει τις καλύτερες συνθήκες στη Γη για αστρονομικές παρατηρήσεις, καθώς έχει πολύ ομαλό έδαφος, διαφανής ατμόσφαιρα και λίγη αναταραχή.

Τα επίγεια τηλεσκόπια θα μας φέρουν πολύτιμες πληροφορίες από το σύμπαν", είπε. "Θα στείλουμε ανθρώπους εκεί για να ανακτήσουν τα δεδομένα παρατήρησης την επόμενη άνοιξη. Ελπίζω να μπορέσουμε να βρούμε πιθανούς υποψήφιους.

Οι Κινέζοι αστρονόμοι τώρα βασίζονται σε ένα δορυφορικό τηλέφωνο Iridium για να δίνουν εντολές και να λαμβάνει δεδομένα από τα μέσα της έρευνας τους στην Ανταρκτική, που τους επιτρέπει μόνο να στέλνουν και να λαμβάνουν μια μικρή ποσότητα δεδομένων σε μια στιγμή.

Ο Wang αποκάλυψε ότι η ομάδα του εξετάζει την οικοδόμηση ενός συστήματος υπερυπολογιστή στην Ανταρκτική. «Γνωρίζουμε πολύ λίγα για τη ζωή. Ίσως υπάρχουν νέες μορφές ζωής που δεν χρειάζονται ακριβώς το ίδιο περιβάλλον που έχουμε στη Γη. Κάποιοι μπορεί να επιβιώνουν σε πολύ σκληρές συνθήκες," δήλωσε ο Wang. Η δεύτερη AST3 θα εγκατασταθεί στην Ανταρκτική στα τέλη του 2013 και στις αρχές του 2014, ενώ η τρίτη θα εγκατασταθεί από τα τέλη του 2014 και αρχές του 2015.

"Αυτά τα τηλεσκόπια αναμένεται να μας βοηθήσουν να βρούμε τουλάχιστον 100 άστρα σαν τον ήλιο. Θα συνεργαστούμε με Αυστραλούς επιστήμονες να μελετήσουν περαιτέρω την κίνηση των άστρων και να υπολογίσουμε το μέγεθος τους," δήλωσε ο Wang. Κινέζοι επιστήμονες σχεδιάζουν επίσης να δημιουργήσουν ένα παρατηρητήριο στην Ανταρκτική για να ενισχύσουν περαιτέρω την έρευνά τους και να διευρύνουν την αναζήτηση κατοικήσιμων πλανητών.

Εάν εγκριθεί και συμπεριληφθεί στο 12ο πενταετές σχέδιο , το παρατηρητήριο θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το 2020.

apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home