Blogger Widgets

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Απίστευτο! Έγραψαν υβριστικά συνθήματα στον ιστό της σημαίας και θέλησαν να σπάσουν μνημείο για τη Μικρά Ασίας

Δεν είναι τυχαίο που η πατρίδα μας βρίσκεται σήμερα εκεί που βρίσκεται. Και πάνω από όλα δεν είναι άδικο. Άλλα είχαμε κατά νου να βγάλουμε σήμερα στη Freepen αλλά οι ανάγκες του έκτακτου τοπικού ρεπορτάζ εν όψει των αποψινών εγκαινίων της πλατείας Μικράς Ασίας στην Αγία Παρασκευή Αττικής στις 18:30 μας άλλαξαν το πρόγραμμα…

Εκτιμήσαμε πως είναι ενδιαφέρον να διαβάσετε πως ορισμένοι δε σέβονται ούτε την Ελληνική σημαία για την οποία κάποιοι έχυσαν το αίμα του πεθαίνοντας μέσα σε αυτή ούτε την ιστορία μας.

του Στρατή Μαζίδη

Έκπληκτοι διαπιστώσαμε την παρακάτω εικόνα βανδαλισμού της από απόψε πλατείας Μικράς Ασίας σε διέλευσή μας από την περιοχή. Υβριστικά συνθήματα γραμμένα πάνω στον ιστό της ελληνικής σημαίας και μια γιγαντιαία τσιμεντένια πλάκα σπασμένη στα δύο στην προσπάθεια που προφανώς επιχειρήθηκε κατά τις νυχτερινές ώρες για να καταστραφεί το μαρμάρινο μνημείο. Επιπρόσθετα τα χυδαία υβριστικά μηνύματα που απευθύνονται στην πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής απαντώνται επίσης στους κάδους, τις πέργκολες και τα παγκάκια.

Είναι νομίζουμε φανερό αυτό που έχουμε ξαναπεί, ότι δηλαδή η κα Παπαγεωργίου δεν είναι συμπαθής σε μεγάλη μερίδα ανθρώπων της πόλης μας, οι οποίοι χαρακτηρίζουν το σύλλογο ως οικογενειακό με μοναδικό σκοπό την αυτοπροβολή μέσω της καπήλευσης της ιστορίας του ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Μάλιστα σε συζητήσεις επί τόπου με άλλους κατοίκους πληροφορηθήκαμε τη διαμοίραση ανωνύμων εντύπων σε σπίτια τα τελευταία βράδια με σκοπό τη συλλογή υπογραφών για να μην πραγματοποιηθούν τα αποψινά εγκαίνια.

Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο σκοτάδι, υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι κινούνται στο φως και επώνυμα. Με την ένδειξη της παράκλησης για ανάρτηση λάβαμε το παρακάτω e-mail από τον αναγνώστη μας κο Αχιλλέα Σωτηρακόπουλο ο οποίος όμως έχει το θάρρος της γνώμης του την οποία και με ευπρέπεια εκφράζει:

ΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Την Κυριακή 23-9-12 η ώρα 6μμ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πλατείας επι της οδού Αρκαδίου και θα ονομαστεί “Μ.Ασίας”.

H κυρία Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Αν.Αττικής που εδρεύει στην οικία της, εκμεταλλευόμενη την διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων της Μ.Ασίας κατάφερε να πραγματοποίσει την φιλοδοξία της.Απώτερος σκοπός των πιέσεων που άσκησε στο Δ.Σ δεν ηταν μονο η ονομασία της πλατείας αλλά το όνομα της γραμμένο στο μάρμαρο.

Ο δήμος Αγ.Παρασκευής έδωσε την άδεια της ονομασίας, τα εγκαίνια και το μνημείο αποτελούν πρωτοβουλία της Προέδρου για να γίνει γνωστό «το έργο της»

Η ονομασία της πλατείας τίμα τους κατοίκους Τσακού καθώς  αποτελεί  σημαντικό κομμάτι της ιστορίας των Ελλήνων όμώς τα έξοδα των εγκαινίων και της αποτύπωσης των ονομάτων της Κα Παπαγεωργίου και του δημάρχου πάνω στο ιστορίκο μνημείο θά έπρεπε να δωθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και οχι για επιδεικτικούς λόγους.

Εκτιμώ όμως πως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Για λόγους οικονομίας ας δέχθουμε το δίκιο τόσο του κου Σωτηρακόπουλου όσο και των όποιων ανώνυμων που επιχείρησαν να κάνουν ότι έκαναν που ακόμη και αν είναι σωστοί, το έχασαν με ότι διέπραξαν.

Ποιο είναι αυτό;

Ότι η κα Παπαγεωργίου δεν κάνει ότι κάνει από αγάπη για την ιστορική της καταγωγή και τη μνήμη των γονιών της αλλά γιατί είναι φιλόδοξη, φιλάρεσκη, γεμίζει το χρόνο της, θέλει να ακούγεται το όνομά της και να γραφτεί με χρυσά γράμματα τόσο σε μνημεία όσο και στην ιστορία.

Δεκτά όλα!

Έκανε όμως κάτι παράνομο; Όχι.

Το έκανε με δικά μας χρήματα; Όχι.

Ο δήμος όχι μόνο δεν έχει δώσει δεκάρα τσακιστή για το αποψινό αλλά εμπόδισε τεχνηέντως πάντα φυσικά την εξέλιξη αυτή διότι κι αυτός όπως οι παραπάνω κινήθηκε όχι με βάση την ιστορία αλλά τα πρόσωπα που σήμερα είναι και αύριο όχι. Δεν είδε τη Μικρασία, είδε την Παπαγεωργίου και ΟΧΙ μόνο εδώ. Ομοίως και οι λοιποί πολιτικοί αστέρες της πόλης. Πού ήταν επί δώδεκα μήνες όταν εκκρεμούσε το αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο; ΠΟΥΘΕΝΑ. Σήμερα όμως θα κλείνουν το γόνυ με σεβασμό μπροστά στην καταστροφή που οι μισοί αμφιβάλλω αν έχουν διαβάσει έστω μια σελίδα για το τι και πως συνέβη στη Μικρά Ασία, θα χαιρετίσουν ως συνήθως συγκινημένοι σκουπίζοντας το παχύ δάκρυ τους, θα ποζάρουν σεμνά στο φωτογραφικό φακό και μετά θα ξεκουράσουν τους να μη πω ποιους στα αναπαυτικά καθίσματα της πρώτης σειράς διότι δεν είναι κοινοί θνητοί, popolo όπως εμείς για να σταθούν όρθιοι.

Άλλωστε με ανακοινώσεις να έχουν μοιραστεί, το δήμαρχο να έχει συμφωνήσει, έρχεται προχθές ένας αντιδήμαρχος να παρουσιάσει τυπικά προσκόμματα για τα εγκαίνια όπως πληροφορηθήκαμε. Μα καλά, τώρα τα ανακάλυψε;

Η κα Παπαγεωργίου λοιπόν μπορεί να κάνει ότι κάνει για όποιον λόγο το κάνει και εμάς δε μας ενδιαφέρει. Εμπόδισε όμως ή απαγορεύει όλοι εμείς που διαφωνούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο; Μήπως πέρυσι δεν τοποθετήθηκε η προτομή του Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Αιτωλίας από συνδημότισσά μας;

Θέλω να πω πως αν διαφωνούμε με κάποιον, το πεδίο της αντιπαράθεσης αν την επιλέξουμε δεν μπορεί να είναι οι κινήσεις μέσα στη νύχτα, το σπάσιμο των μνημείων και τα υβριστικά συνθήματα ακόμη και στον ιστό της σημαίας.

Η κα Παπαγεωργίου το οραματίστηκε, το σχεδίασε, το υλοποίησε, το πέτυχε και το πλήρωσε. Εν τέλει μαγκιά της μολονότι μας είπε πως αν το θέμα είναι η αναγραφή του ονόματός της στο μνημείο να το αφαιρέσει. Αλλά εδώ υπάρχει το όνομα του δημάρχου στο οποίο εκπροσωπείται το όλον της δημοτικής αρχής που όχι μόνο δεν βοήθησε αλλά έκανε προσεκτικά ότι μπορούσε για να το εμποδίσει, η Παπαγεωργίου μας πείραξε;

Ας ήμασταν εμείς αυτοί που θα φτιάχναμε έναν καλύτερο Σύλλογο ή που ομαδικά και με συνεννόηση θα φέρναμε το αίτημα, θα το δουλεύαμε και μαζί θα το πετυχαίναμε. Το κάναμε; Όχι.

Αν κάποιος μας ενοχλεί με την παρουσία του, ας κοιτάξουμε εμείς να τα καταφέρουμε καλύτερα από αυτόν. Το να τον βρίζουμε και να τον κάνουμε να αισθάνεται απειλές για τη ζωή του εκτιμώ πως ξεπερνά τα όρια. Θεωρώ δε ότι κι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα χθεσινοβραδινά γεγονότα μάλλον να τρομοκρατήσουν και να πικάρουν παρά να απειλήσουν είχαν ως στόχο.

Κι εμείς στα πλαίσια της ιστορικής μνήμης και λόγω καταγωγής συμβάλλαμε ενεργά στην εξέλιξη αυτή μολονότι με το Σύλλογο δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση. Δε σταθήκαμε στο πρόσωπο, επικεντρώσαμε στο γεγονός διότι κι εσείς κι εγώ και η κα Παπαγεωργίου και οι πολιτικοί άρχοντες σήμερα-αύριο θα εγκαταλείψουμε το μάταιο τούτο κόσμο. Αυτό είναι και το μόνο σίγουρο. Άλλωστε το μνημείο στέκεται σε ένα σημείο, χιλιάδες θα περιδιαβαίνουν καθημερινά από εκεί για να διαβάζουν τα ονόματα;

Είναι ντροπή σε μια πλατεία που παίζουν παιδιά να διαβάζονται τέτοια πράγματα τα οποία σήμερα τα κοιτούσαν. Τα διδάσκουμε να μη σέβονται την ιστορία και να μην αντλούν δύναμη από αυτή. Τα εντρυφούμε στο μίσος και την πονηριά. Αντί να δούμε πως το σύνολο του Ελληνισμού μπορεί να τιμηθεί σε όλες τις ανεκμετάλλευτες γωνιές της πόλης μας, εμείς μουτζουρώνουμε τη σημαία, βρίζουμε, προβάλλουμε προσκόμματα που ανακαλύψαμε την τελευταία στιγμή. Η πόλη μας αναφέρθηκε με βάση το αποψινό γεγονός σε μια σειρά μεγάλων μέσων ενημέρωσης, κάτι που δε συμβαίνει καθημερινά.

Τέλος πάντων. Εν κατακλείδι δεν αξίζει να λέγεται πλατεία Μικράς Ασίας ή Κάτω Ιταλίας ή Βορείου Ηπείρου ή Μακεδονίας ή Ιμβρου ή Ρωμυλίας. Δεν αξίζει να υπάρχει εκεί ελληνική σημαία. Να κατέβει άμεσα και να ανέβει η γερμανική και να ονομαστεί πλατεία Ρούντολφ Ες ως δούλοι, σκλάβοι και ραγιάδες που είμαστε! Για αυτό πάθαμε ότι πάθαμε και θα έρθουν τα χειρότερα. Για αυτό θα πάμε όλοι μαζί στο διάολο και ακόμη παραπέρα!

http://freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home