Blogger Widgets

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΒΒΑΚΟΥΜ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Μ@Λ@ΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;

Δεν ξέρω ποιος μαλάκας είναι αυτός ο έμμισθος ρασοφόρος υπάλληλος των εθνικών εργολάβων αλλά έμαθα από που προέρχεται το όνομά του.... Καθαρά εβραϊκό όπως θα δείτε, οπότε καταλαβαίνετε... Είναι άξιον απορίας όμως τι δουλειά έχει ένας Εβραίος Ιεχωβάς στο Άγιον Όρος και δη στη Μονή Μεγίστης Λαύρας και μάλιστα να εκδίδει και βιβλία κατά ενός νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος που βρίσκεται στη δεύτερη ίσως θέση αυτή τη στιγμή...!!!! Αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί…

Εγώ πιστεύω μάλιστα πως δεν υπάρχει κανένας Αββακούμ και πως πρόκειται για άλλη μία κακοστημένη προπαγάνδα των Μπόμπολων όπως αυτή με τον ατσαλάκωτο Στρατούλη που τάχα έφαγε φάπες από χρυσαυγίτες αλλά ακόμα μήνυση δεν έκανε και τις γνωστές φωτοσοπιές των συντακτών της Ελευθεροτυπίας που τάχα είχαν εισβάλει σε νοσοκομεία κλπ. Να βγει λοιπόν αμέσως ο Ηγούμενος της Μονής Μεγίστης Λαύρας και να επιβεβαιώσει εάν πράγματι υπάρχει εκεί μοναχός Αββακούμ που έγραψε βιβλίο κατά της Χρυσής Αυγής. Ιδού η Ρόδος Ηγούμενε.

Από την Βικιπαίδεια διαβάζουμε...

Ο Αββακούμ, ή Αβακούμ, ή Αμβακούμ είναι πρόσωπο που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη ως προφήτης του Ισραήλ!!!!

Πρόκειται για τη μεταγραφή του εβραϊκού ονόματος Χαμπακούμ που σημαίνει «ένθερμος εναγκαλισμός», ή κατά άλλη εκδοχή «πατέρας έγερσης» [(Αββά = πατήρ) + (κουμ = έγερση)].

Ο Αββακούμ έζησε επί βασιλείας του Ιωακείμ μεταξύ 650 και 627 π.Χ. και "προφήτευσε" τη μεγάλη αιχμαλωσία των Εβραίων από τον Ναβουχοδονόσορα, βασιλιά των Βαβυλωνίων, καθώς και την εκ νέου αποκατάστασή τους στη πατρίδα τους.

Το εβραϊκό βιβλίο Αββακούμ

Το βιβλίο του Αββακούμ τονίζει δυο σημαντικέςεβραϊκές αλήθειες. Ο θεός είναι ο Παγκόσμιος Κυρίαρχος και οι δίκαιοι ζουν μέσω πίστης. Αποτελείται από 3 κεφάλαια. Το πρώτο επονομάζεται "Όραση", το δεύτερο "Αιώνιον", και το τρίτο "Προσευχή".

Τα πρώτα 2 κεφάλαια είναι διάλογος μεταξύ του συγγραφέα και του θεού, Ιαχβέ. Μιλούν για τη δύναμη των Χαλδαίων, και για τη θλίψη που περιμένει το βαβυλωνιακό έθνος, που αποκτά αθέμιτα κέρδη, οικοδομεί μια πόλη χύνοντας αίμα αθώων και λατρεύει γλυπτά.

Το 3ο κεφάλαιο είναι μια προσευχή σε μορφή έμμετρου θρήνου και έχει χαρακτηριστεί «ένα από τα λαμπρότερα έργα της εβραϊκής ποίησης». Εξαίρει την μεγαλοπρέπεια του θεού κατά τη μέρα της μάχης, και το δραματικό του ύφος είναι απαράμιλλο σε δύναμη και ζωντάνια αγριότητας.

Μάγκες όπως βλέπετε, οι Εβραίοι εκτός από τους πολιτικούς υπαλλήλους που έχουν αποκτήσει μέσα στα συστημικά κόμματα και γενικότερα την Εξουσία, τώρα τους βλέπουμε να αποκτούν υπαλλήλους και μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία όπως ο αρχιερέας Σιατίστης, ακόμα και μέσα στον Άγιο Όρος με τους περίεργους Αββακούμ και Ταρατατζούμ.... αν τελικά αυτοί υπάρχουν.Περιμένουμε ανακοίνωση από τη Μονή Μεγίστης Λαύρας αν όντως υπάρχει αυτός ο μοναχός Αββακούμ

http://ygro-pyr.blogspot.it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home