Blogger Widgets

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Σεπτεμβριανά 1955-ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ "ΦΙΛΙΑΣ" :ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΦΟΝΟΙ, ΒΙΑΣΜΟΙ

57 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον κατάμαυρο εκείνο Σεπτέμβριο του 1955, όταν ο τουρκικός όχλος, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου, ενορχηστρωμένα, και κατευθυνόμενος από το επίσημο Τουρκικό Κράτος και, συγκεκριμένα, την Κυβέρνηση Μεντερές, βγήκε στους δρόμους τη Κωνσταντινουπόλεως , στις Ελληνικές Παροικίες, και με την γνωστή εκείνη μανία, που τον διακρίνει, ανά τους αιώνες των αιώνων, δεν άφησε όρθιο…

τίποτε το Ελληνικό. Εκκλησιές, Νεκροταφεία, Σχολεία, Νοσοκομεία, Ευαγή Ιδρύματα, Γεροκομεία και Μαγαζιά παραδόθηκαν στη φωτιά και στην ολοκληρωτική καταστροφή. Οι αγαρηνοί της περιόδου εκείνης ρήμαξαν τα πάντα. Εφοδιασμένοι με λοστούς, τσεκούρια, χαντζάρια, εμπρηστικό υλικό, μαχαίρια και όλων των ειδών τα φονικά και καταστρεπτικά μέσα, τα έκαναν όλα λίμπα. Και είχαν και την κτηνώδη αναίδεια ακόμη να καταστρέφουν τάφους ,να σκάβουν τους πιο πρόσφατους και να βγάζουν έξω τα πτώματα,μαχαιρώνοντας και κομματιάζοντας τα.!!!!

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΔΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ : Στο Γενί Σεχήρ, ένα κοριτσάκι 7 ετών βρέθηκε στο δρόμο του όχλου, ο οποίος το περικύκλωσε και το παρέδωσε σε ένα δύσμορφο και σωματώδη αχθοφόρο με το παρατσούκλι "Γορίλας"!!! Το κτήνος αυτό βίασε την ανυπεράσπιστη μικρή Ελληνοπούλα, μπροστά σε όλο τον όχλο-τέρας, που φώναζε με αρρωστημένη λύσσα "Αυτά παθαίνουν οι Γκιαούρηδες"!!!

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ >>>

Στις 6 Σεπτεμβρίου 1955 με "πρόσχημα" την έκρηξη στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη ξεσπά ένα κύμα διώξεων του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.(Τα χαράματα της 6ης Σεπτεμβρίου ένας καταγόμενος από την Κομοτηνή πράκτορας, ο Octay Engin ο οποίος είχε προσληφθεί σαν φύλακας στο Τουρκικό Προξενείο στη Θεσ/νίκη, ανατίναξε μετά από οδηγίες μία ποσότητα εκρηκτικής ύλης στο προαύλιο του Προξενείου. Από την έκρηξη σπάσανε κάποια τζάμια από την παρακείμενη οικία του Κεμάλ Ατατούρκ. ο Engin αργότερα έγινε και νομάρχης εις αναγνώριση των εθνικών υπηρεσιών του.)

Στις 5 το απόγευμα, το μαινόμενο πλήθος των 50.000 ατόμων στράφηκε κατά των ελληνικών περιουσιών στη συνοικία Πέραν. Οι λεηλασίες κράτησαν μέχρι τις πρωινές ώρες της 7ης Σεπτεμβρίου, όταν επενέβη ο Στρατός, καθώς η κατάσταση κινδύνευε να τεθεί εκτός ελέγχου. Μέχρι τότε, οι αρχές παρέμειναν απαθείς, όταν δεν διευκόλυναν τους πλιατσικολόγους στο έργο. Ο μηχανισμός του Δημοκρατικού Κόμματος, που ήλεγχε τα συνδικάτα, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στα έκτροπα.

Μεγάλος αριθμός διαδηλωτών μεταφέρθηκε από τη Δυτική Μικρά Ασία δωρεάν, αντί αμοιβής 6 δολαρίων, που ουδέποτε τους δόθηκε. 4.000 ταξί τους μετέφεραν στον χώρο των ταραχών, ενώ φορτηγά του Δήμου της Κωνσταντινούπολης είχαν αναπτυχθεί σε επίκαιρα σημεία της Πόλης, φορτωμένα με τσεκούρια, φτυάρια, ρόπαλα, αξίνες, σφυριά, σιδερένιους λοστούς και μπιτόνια βενζίνης, απαραίτητα σύνεργα για τον όχλο των επιδρομέων, που επέπεσε επί των ελληνικών καταστημάτων με τα συνθήματα «Θάνατος στους γκιαούρηδες», «Σπάστε, γκρεμίστε, είναι γκιαούρης», «Σφάξτε του έλληνες προδότες», «Κάτω η Ευρώπη» και «Εμπρός να βαδίσουμε κατά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

Στις δε ακραίες συνοικίες και τα προάστια του Βοσπόρου μπήκαν σε σπίτια Ελληνικά, τα λεηλάτησαν, τα έκαψαν, βίασαν τις κόρες μπρος στους πατεράδες και τις γυναίκες μπρος στους συζύγους και γενικά λεηλάτησαν τις περιουσίες και τις ψυχές

Οι οργανωμένοι διαδηλωτές είναι χωρισμένοι σε 3 ομάδες.Η πρώτη σπάει με λοστούς τα ρολά,τις πόρτες και τα τζάμια των καταστημάτων.Η δεύτερη αρπάζει και σκορπάει στους δρόμους τα εμπορεύματα και η τρίτη καταστρέφει και λεηλατεί.Εκατό περίπου ομάδες εκτελούν το φρικιαστικό τους έργο σε μια τεράστια έκταση απ΄το Βόσπορο ως τη θάλασσα του Μαρμαρά.Οι επικεφαλής των διαδηλωτών με καταλόγους σπιτιών και καταστημάτων των Ελλήνων ,που είχαν σημαδευτεί με ευδιάκριτα σήματα ,διευθύνουν τις ομάδες των διαδηλωτών.Πρόκειται για ένα οργανωμένο τυφώνα που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του.Δεκάδες Ελληνες πολίτες και κληρικοί κακοποιούνται.Λεηλατούνται και παραδίδονται στις φλόγες 73 ελληνικές εκκλησίες.

ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ .....Οι Πατριαρχικοί τάφοι και τα σκηνώματα των μεγάλων ευεργετών του Εθνους,που από το 1850 τοποθετούνται στον αυλόγηρο της Ιεράς Μονής της Ζωοδόχου Πηγής δέχονται την επίθεση του όχλου που με καννιβαλική μανία σπάει τους τάφους,ξεθάβει τα οστά των νεκρών και τα σκορπάει στους δρόμους. Στο Ελληνικό νεκροταφείο του Σισλί ,μια ομάδα διαδηλωτών επι δύο ολόκληρες ώρες καταστρέφει τάφους και σταυρούς ,σκάβει τους πιο πρόσφατους και βγάζει έξω τα πτώματα,μαχαιρώνοντας και κομματιάζοντας τα.

ΤΑ ΚΤΗΝΗ!!!

Στο Γενί Σεχήρ, ένα κοριτσάκι 7 ετών βρέθηκε στο δρόμο του όχλου, ο οποίος το περικύκλωσε και το παρέδωσε σε ένα δύσμορφο και σωματώδη αχθοφόρο με το παρατσούκλι "Γορίλας"!!! Το κτήνος αυτό βίασε την ανυπεράσπιστη μικρή Ελληνοπούλα, μπροστά σε όλο τον όχλο-τέρας, που φώναζε με αρρωστημένη λύσσα "Αυτά παθαίνουν οι Γκιαούρηδες"!!!

Βιάστηκε επίσης ακόμη και έγκυος Ελληνίδα 6 μηνών, μπροστά στα μάτια του ίδιου του άντρα της!!!

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΙΑΣΜΟΙ!!!

Βιάστηκαν ομαδικά εκατοντάδες Ελληνίδες!!! Για ευνόητους λόγους αναφέρθηκαν 200 βιασμοί, αλλά από κύκλους της ελληνικής Μειονότητας υπολογίζονται σε 2.000 οι Ελληνίδες ηλικίας 6 έως 80 ετών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Βαλουκλή για θεραπεία!!! Μερικές από αυτές παραφρόνησαν!..

Ένας εργοστασιάρχης κονσερβοποιίας είχε μία ωραία βίλα στο Βόσπορο. Οι διαδηλωτές αφού λεηλάτησαν το σπίτι του, το κατέστρεψαν. Έδεσαν την μητέρα του σε μεγάλη ηλικία σε καρέκλα και μετά βίασαν τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του.

Τον ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη στο Γενίμαχαλέ τον έδεσαν πίσω από μία μοτοσικλέτα και τον έσερναν ενώ ο κόσμος τον κορόιδευε.

Λίγες μέρες πριν είχε ενταφιαστεί ο Ηλιάσκος, διευθυντής της Τράπεζας Ελλάδος στον οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο του Σισλί. Αυτός ήταν από τους πρώτους τάφους που βεβηλώθηκε, το ειδικώς κατασκευασμένο φέρετρο ανοίχτηκε και μαζί με τον νεκρό πετάχτηκε στο δρόμο. Είχε διαδοθεί ότι μέσα στο φέρετρο είχαν κρυφτεί όπλα που προορίζονταν για την Κύπρο Στην μονή της Ζωοδόχου Πηγής, της γνωστής Βαλουκλιώτισσας, ο 90χρονος μοναχός Χρύσανθος Μαντάς καίγεται ζωντανός

* Στις 14 Σεπτεμβρίου 1955, ο Άγγλος δημοσιογράφος της «Daily Mail» Νοέλ Μπάρμπες, έγραφε: «Ο ιερέας της εκκλησίας του Γενή Μαχαλά αφού γυμνώθηκε, δέθηκε σ’ ένα φορτηγό και τον γυρνούσαν στους δρόμους όπου το πλήθος τον έφτυνε. Από όσα είδα και άκουσα, δε μου μένει καμία αμφιβολία ότι η επίθεση του τουρκικού όχλου κατά των ελληνικών περιουσιών έχει προμελητηθεί και προετοιμαστεί με επιμέλεια». .....

!

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ¨"ΦΙΛΟΙ" ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ!!!

Το παράδειγμα των προσχεδιασμένων γεγονότων κατά των Ελλήνων της Πόλης το 1955 είναι ενδεικτικό της πόσης εμπιστοσύνης μπορεί να τύχει ο τούρκος και ποια είναι τα αληθινά αισθήματά που τρέφουν για τους Έλληνες. Για να μην κυνηγούμε χείμαιρες Ελληνοτουρκικής φιλίας ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ......

Υ.Γ. Εξωφρενικό ήταν επίσης το γεγονός ότι το διεθνές πρακτορείο BBC του Λονδίνου, ανήγγειλε την έκρηξη, μισή ώρα πριν αυτή πραγματοποιηθεί!!! [Πώς αλήθεια γνώριζαν οι Αγγλοι ένα τέτοιο γεγονός και με τέτοια σιγουριά, τόση, ώστε να το προαναγγέλλουν δημόσια, παγκόσμια,μισή ώρα πριν;

http://enantion-olwn.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home